8 השאלות הכי מאתגרות בראיונות עבודה – ואיך עוברים אותן בשלום
כל מי שהיה ביותר מראיון עבודה אחד בחייו, יודע שכל ראיון הוא שונה. כל מראיין, אפילו באותו מקום עבודה, יש לו גישה שונה, שאלות שונות ודרכים שונות למצוא את האחד או האחת לתפקיד אליו הוא מגייס עובדים ועדיין, ישנן שאלות בראיון עבודה שנוטות לחזור על עצמן, חלקן מאתגרות מאוד ותפקידן "להכניס את המרואיין לפינה", לראות כיצד הוא מתמודד איתן, עם מצבי לחץ ועם מצבים לא נעימים שקרו או עלולים לקרות במהלך עבודתו.
שמנו לב, שישנם שני סוגים עיקריים של שאלות מאתגרות בראיון עבודה : שאלות פתוחות העוסקות בנושאים שפחות נעים לדבר עליהם ושאלות פתוחות כלליות שאינן קשורות כלל לתחום העיסוק, להכשרה או לתפקיד ותפקידן לתאר אתכם, להציג את עצמכם או לבחון התנהגויות שונות שלכם.
לא חשוב מהי השאלה המאתגרת, חשוב לזכור שלא סתם נשאלת שאלה כזו ובאופן בה נשאלה, ולכן כדאי להתרכז, לחשוב ולענות באופן מחושב ורציני. גם אם השאלה שנשאלתם מעלה בכם גיחוך או תמיהה.
אם כך, ריכזנו כאן שמונה שאלות מאתגרות בראיון עבודה, למרות שהיה קשה לבחור מבין המאתגרות שנתקלנו בהן, והשתדלנו לבחור את הנפוצות ביותר:
1. מדוע עזבת את מקום העבודה הקודם שלך? / מדוע פוטרת?
שאלה שיכולה לגרום לכם לזוז מעט בכיסא באי נוחות, אבל חשוב לזכור שהרבה אנשים משנים את מקום עבודתם או מפוטרים והדבר אינו תמיד מעיד על האיכויות שלהם או היכולות המקצועיות שלהם. לכן, חשוב לענות בכנות, תשובה קצרה ואמיתית. זה רלוונטי גם בגיוס משרות ביוטק בכירות וגם במשרות כלכלנים מתחילים, למעשה בכל משרה.
2. מה המנהל האחרון שלך היה אומר עלייך אם היינו מדברים איתו עכשיו?
השאלה הזו תאתגר רק במידה והקשר שלך עם אותו המנהל/ת לא היה טוב במיוחד (בלשון המעטה). גם אם אכן לא היה כזה, חשוב לענות תשובה עניינית, המתארת אתכם בהיבט המקצועי.
3. מה הן התכונות החיוביות / השליליות שלך?
השאלה הזו יכולה להיות מוצג כך או בתחפושת באמצעות שאלות אחרות, אך היא נשאלת בכמעט כל ראיון. תפקידה היא לזהות מודעות אישית ולראות האם התכונות האלו יכולות לשרת אתכם בתפקיד אליו אתם מתראיינים. כבר מראש תהיו מוכנים עם תשובה לשאלה הזו, ותנסו לזנוח מעט את התשובות הבנאליות על פרפקציוניזם, לויאליות וכד'. הרי לכולנו יש תכונות טובות יותר ופחות.
4. המשרה החדשה כוללת לעשות X , Y, Z… מה מבניהם אתם הכי פחות אוהבים לעשות ולמה?
שימו לב שלרוב יוצגו דברים מהותיים מהעיסוק שלכם ומהתפקיד. וחשוב לשים לב להבנת הנשמע ולענות על השאלה שנשאלה – מה מבניהם הכי פחות. מהות השאלה לרוב לבחון את הכנות שלכם, לנסות לזהות חולשות שלכם וכמובן שגם להבין האם התפקיד אכן מתאים לכם. הנימוק אגב, לא חייב להיות מתנצל, הרי לכולנו יש חלקים מעניינים יותר בעבודתנו וחלקים שקצת פחות. לדוגמא משרות פארמה בכירות יכולות לכלול גם רגולציה או התמודדות עם בירוקרטיה ונהלים מסועפים. גם אם התחום הזה אינו מלהיב אתכם במיוחד, אפשר לנסות להציגו באופן חיובי או למצוא את התרומה שלכם לתחום על אף שאינכם נלהבים ממנו.
5. ספר/י לנו על עימות או ויכוח מקצועי שהיה לך במקום העבודה הקודם
שאלה נפוצה מאוד והיא יכולה גם כן להגיע בניסוחים שונים כמו למשל, עימות מול המנהל שלך או עם עמית לצוות ועוד. חשוב לזכור שלא מחפשים בשאלה כזו גיבורים ומנצחים, אלא מהות ודרך. חשוב לספר ולתאר את המקרה באופן ענייני ומקצועי ולחשוב מראש כיצד להתנסח במקרה של שאלה כזו בראיון.
6. ספר/י לנו על כישלון מקצועי שלך
כל אחד מאיתנו חובה כישלונות והצלחות בתפקידיו. כישלון זה לא בושה, זה חלק מכל דרך מקצועית ואישית באשר היא. נסו להעצים את התובנות שלכם לאחר המקרה, מה למדתם ושיפרתם לאחריו וכד'.
7. אילו יכולתם לבחור כל תפקיד אחר בחברה, איזה תפקיד הייתם בוחרים?
השאלה הזו לא באה לבחון עד כמה אתם אוהבים את התפקיד שאליו אתם מתראיינים, אלא לרוב בוחנת את השאיפות המקצועיות שלכם, את תחומי העניין שלכם ואת הזיקה שלכם לתחומי העיסוק של החברה / הארגון.
אם לדוגמא אתם מתראיינים בחברה המציעה משרות ביוטק בתחום הציוד או המכשור הרפואי, כדאי להכיר את הענף ואת היצע המשרות בתחום של חברות מסוג זה, על מנת לתת תשובה שמראה את הבקיאות שלכם בענף.
8. מה ציפיות השכר שלך?
זו שאלה בעיתית שכן צפייה לשכר גבוה יכולה להפיל את מועמדותך ולעצור את ההתקדמות. מומלץ בדרך כלל לדבר על טווח שכר מ- עד ,לציין כי יש דברים נוספים שחשובים לכם מעבר לשכר. בסוף המטרה שלכם להגיע לראיון פרונטלי ולעבור את מיון הראשוני אבל לא בכל מחיר.
נתקלתם בעוד שאלות מאתגרות במיוחד בראיונות עבודה? רוצים לשתף אותנו?
נשמח ללוות אתכם ולייעץ לכם כיצד להתמודד עם שאלות מאתגרות ברעיון עבודה ואפילו לעזור לכם לצלוח אותן ולהשאר בחיים. שלחו לנו פנייה באתר ואנו נחזור אליכם בהקדם.
מחפשים עבודה חדשה?
אנחנו מזמינים אותך לעיין בלוחות המשרות עם תוצאות באתר, המתעדכנים מידי שבוע במשרות חדשות.
לוח דרושים ביוטק – מרכז משרות מעולמות הביוטכנולוגיה ומדעי החיים, משרות אנשי מכירות ואפליקציה של ציוד רפואי , אנשי מחקר ופיתוח, משרות הבטחת איכות למוצרים רפואיים וכן משרות בכירים ביוטק ועוד.
לוח דרושים פארמה – מרכז משרות מחברות תרופות כמו משרות נציגים רפואיים , תעמלה רפואית, מומחי ומנהלי מוצרים רפואיים וכן משרות פרא-רפואה כמו למשל משרות רוקחים , משרות דיאטנים ועוד.
לוח דרושים פיננסים – מרכז משרות מחברות שונות במשק בתחום הפיננסי והכספים בניהן משרות כלכלנים, משרות אנליסטים , משרות רואי חשבון, משרות חשבים, משרות הנהלת חשבונות ועוד.
עוד מאמר וטיפים שכדאי לקרוא:
5 דרכים ושאלות לדעת מי אתם בראיון עבודה
ראיון עבודה מורכב מכמה מבחנים אישיים העומדים בפנינו: המבחן המקצועי והתאמה ברמת ההכשרה שלנו, המבחן הניסיוני והתאמה מבחינת הידע והניסיון שלנו בתחום וגם התאמה אישיותית והתנהגותית. לחברות וארגונים רבים היום, קיימת חשיבות לבחור את האנשים הנכונים לא רק בהיבט המקצועי אלא גם בהיבט האישיותי…