כתיבת קורות חיים – זה לא כזה מסובך (אם יודעים איך)
לכל אחד (כמעט) יש קובץ קורות חיים שמור איפשהו, אבל כשניגשים למשימת חיפוש עבודה חדשה, השלב הראשון הוא למצוא אותו ולעדכן את המסמך החשוב הזה – שהוא לא אחר מכרטיס הביקור, הרושם הראשוני והפנים שלכם בפני כל מגייס השמה או מעסיק פוטנציאלי לכל משרה אבל גם בגיוס משרות פארמה , משרות ביוטק או משרות פיננסים.
רגע אחרי שמצאתם (או התייאשתם ויצרתם מסמך חדש) הנה כמה טיפים שיעשו לכם סדר וגם יגרמו לקורות החיים שלכם להיות מסודרים, ברורים , בנויים נכון ונוח עבור המגייס או המעסיק ואפילו זכירים ויפים מבחינה ויזואלית.
כשמתחילים לכתוב קורות חיים חשוב להבין את מבנה המסמך ואת סדר הצגת הנושאים בו. מקובל להציג את הנושאים לפי הסדר הבא:
- פרטים אישיים ופרטי יצירת קשר
- פסקת הקדמה קצרה אודותיכם
- השכלה והכשרות מקצועיות
- ניסיון תעסוקתי וותק מקצועי
- שירות צבאי / קהילתי (אם יש)
- כישורים נוספים (שפות, יישומי מחשב, תחומי עניין וכישורים נוספים)
כשמתיישבים לכתוב קורות חיים, יש לפנות לכך זמן ופניות. על מנת שהמסמך שלנו יהיה מסודר, מדויק ורציני, יש להקפיד על הנראות שלו, התוכן והמלל. לכן, מומלץ לשבת להכין קובץ קורות חיים כשאתם ערניים, מרוכזים ופנויים ממשימות אחרות לזמן מה. כך תוכלו להוציא מעצמכם את הטוב ביותר.
אנחנו מתחילים, שלב אחר שלב, עבור מי שקל לו יותר או פחות עם הכנת קורות חיים. נשים דגש על קורות חיים המופנות עבור משרות ביוטק או משרות פארמה , אך הכללים האלו זהים גם עבור מי שמחפש משרות פיננסים וגם עבור מי שמחפש משרות נוספות, אם יש חלקים שלא רלוונטיים לתחום שלכם, דלגו והמשיכו הלאה.
שלב 1#: מי אתם? – כתבו פרטים אישיים ופרטי יצירת קשר
פתחו קובץ מסמך חדש במחשב (כן, במחשב. בטלפון יהיה לכם קשה יותר וסביר שהתוצאה תראה פחות טובה) והתחילו במילוי פרטים אישיים שלכם: שם מלא, טלפון נייד שלכם, דואר אלקטרוני פעיל שלכם, עיר מגורים, תאריך לידה (אפשר גם רק שנת לידה) – כל אלו הם בגדר חובה.
מי שמעוניין יכול להוסיף גם מהו הסטטוס המשפחתי (רווק.ה / נשוא.ה + 2/3/… ) או/ו להוסיף תמונה קטנה שלכם, ולבסוף אפשרי להוסיף גם קישור לפרופיל ברשתות החברתיות (בגיוס עבור משרות ביוטק או משרות פארמה – מומלץ לפחות את הלינק לפרופיל הלינקדאין שלכם, כל אלו כאמור, לא חובה וניתן להוסיף את כולם או חלקן לפי ראות עיניכם.
אחרי המידע ה"יבש" ופרטי יצירת הקשר איתכם, השאירו מקום ריק לפסקת הקדמה אודותיכם (עוד נחזור אליה בהרחבה בהמשך).
שלב 2#: מה אתם יודעם? – כתבו על ההשכלה שלכם, הכשרות וקורסים לאורך חייכם
מפרט ההשכלה כולל בתוכו את כל ההכשרות המקצועיות שצברתם עד היום. רשמו את כל ההכשרות, הקורסים, הלימודים האקדמאים ברצף כרונולוגי מההכשרה האחרונה שלכם ועד לתיכון. למשל:
2003 – קורס תוספי תזונה מטעם X
2000 – קורס מדריכי עזרה ראשונה מטעם X
1996-1999 – תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטת X
1978-1990 – בגרות מלאה (12 שנות לימוד) בתיכון X
חשוב לדעת – אם קורות החיים שלכם עשירים דיים בתוכן, לא נדרש לרשום אודות השכלה תיכונית, כיוון שהדבר עלול לייצר עומס מיותר.
עוד חשוב לדעת – לא כל ההכשרות חייבות להיות קשורות רק לעולם התוכן של המשרה אליה אתם מייעדים להתקבל. ניתן לפרט על כלל ההכשרות שלכם, במידה ואתם מעוניינים בכך ורק אם הן משמעותיות עבורכם.
למשל: אם אתם מעוניינים לשלוח קורות חיים עבור משרת רוקחות או משרות ביוטק אחרות, לא יגרע לדעת שעשיתם גם קורס צילום מקצועי (בהנחה שהיה משמעותי ולא רק הרצה בת 3 שעות בתחום הצילום). במקרה כזה, רצוי להוסיף קורסים שלא מעולמכם המקצועי לסעיף 5 כישורים נוספים ותחביבים.
זכרו: מטרת העל – ליצור מסמך ברור, תמציתי ומסודר שיסכם מי אתם ומה עשיתם עד כה (בהיבט המקצועי).
שלב 3#: איפה הייתם ומה עשיתם? – ספרו אודות הניסיון התעסוקתי שלכם
הכינו רשימה של כל מקומות העבודה הקודמים שלכם לפי סדר כרונולוגי מהחדש ביותר אל הישן ביותר, כך שלצד כל מקום עבודה יוצגו השנים הקלנדריות בהן עבדתם באותו המקום והתפקיד שלכם באותו המקום.
לדוגמא:
2010-2015 – רוקחת ממונה בחברת X
2004-2010 – רוקחת בכירה בחברת X
1999-2004 – רוקחת בחברת X (סטאז')
לאחר שתצרו את הרצף התעסוקתי שלכם, רשמו לכם בנקודות מהם עיקרי התפקיד שבהם עסקתם בכל משרה. ניתן להרחיב בתיאור קצר בן 2-5 שורות או משפטים על כל תפקיד.
לדוגמא:
2010-2015 – רוקחת ממונה בחברת X
– רישום של תרופות חדשות וחידוש רישום של תרופות קיימות
– ניהול תהליך הרגולציה של תרופות למול משרד הבריאות
– ניהול צוות עובדים המונה כ-4 עובדים, בניהם רוקחים.
2004-2010 – רוקחת רישום בחברת X
– בקרה רוקחית של מוצרי החברה בהתאם לנהלי רגולציה קפדניים
– אישור הזמנות של מוצרי החברה
– טיפול באריזות מוצר
– ניהול תהליך הרגולציה של תרופות למול משרד הבריאות
1999-2004 – רוקחת בחברת X (סטאז')
– סידור וליקוט מוצרים רפואיים
– אישור הזמנות של מוצרי החברה
– הכנת דו"חות רוקחות
זכרו: נציגי חברות השמה ביוטק ופארמה וכן מעסיקים המגייסים עבור משרות ביוטק או משרות פארמה , עוברים מידי יום על עשרות קורות חיים. היו תמציתיים ועניינים. בחרו את המילים הנכונות והברורות ביותר לתיאור התפקיד ורשמו רק את עיקרי התפקיד. ככל שתהיו עניינים יותר, כך הסיכוי, שבאמת יקראו ולא רק ירפרפו על קורות החיים שלכם – יגדל.
שלב 4#: מה עשיתם בצבא? איפה התנדבתם? – כתבו בקצרה על העשייה שלכם
בישראל השירות הצבאי הוא חובה ונפרס על פני כמה שנים, אך הוא משמעותי לא פעם בגלל היכולות, ההכשרות והידע שמקבלים במסגרת הצבאית. גם אם לא התגייסתם לצבא, חשוב לפרט איפה כן תרמתם לקהילה – במידה ותרמתם. גם שנת שירות ופעילות התנדבותית קבועה ראויות להערכה רבה וזה המקום להרחיב על כך.
אם השירות או ההתנדבות שלכם היו פרוסים לאורך תקופה בה שימשתם בתפקידים שונים או מקומות שונים, גם כאן יש לכתוב זאת ברצף כרונולוגי. כמו כן, ניתן ואף רצוי להרחיב במשפט-שניים על תפקידים או התנדבויות משמעותיות.
למשל:
1980-1981 – שירות צבאי קבע בחיל X כקצינת X
1978-1980 – שירות צבאי סדיר בחיל X בתפקיד X
שלב 5#: מהם הכישורים הנוספים שלכם? – כתבו מה המיומנויות שיוכלו לסייע בעבודתכם
- החלק הזה הוא גמיש ודינאמי, אבל חייבים להתייחס בו לכמה נושאים חשובים:
- אילו שפות אתם דוברים ומה רמת הידע שלכם בכל שפה: זה לא ברור מאליו שאתם יודעים עברית קריאה וכתיבה ולא יגרע לדעת שיש לכם גם ידע בינוני בשפה הצרפתית.
- מה הידע שלכם בעבודה מול מחשב: מכירים תוכנות מחשב כמו וורד, אקסל ופאוור פויינט? יודעים לערוך תמונות בפוטושופ? עבדתם עם מערכת פריוריטי? יש לכם כתיבה עיוורת מהירה על מקלדת? כל אלו ועוד הם כישורי מחשב שכדאי לפרט אודותיהם בחלק זה, כיוון שמרבית המקצועות היום עובדים בדרך כזו או אחרת עם מחשבים / טאבלטים וכד'.
- כישורי התנהגות ותכונות אופי: האם יש לכם תכונות שאתם מעוניינים לספר עליהם? האם אתם יוזמתיים? אחראיים? מסודרים? דייקנים? – השתדלו לרשום רק כאלו שבאמת מאפיינים אתכם באופן עיקרי. השתדלו מאוד להיות תמציתיים בסעיף זה ולכתוב בצניעות.
זכרו: אין טעם לרשום בחלק זה המון דברים רק כדי לשדר "נפח" בקורות החיים שלכם, היו ממוקדים והוסיפו רק מה שרלוונטי ונכון לגביכם באמת. חשוב שתוכלו לעמוד מאחורי מה שכתוב בחלק זה, גם ברמת הידע וגם ברמת היכולות וההתנהגות.
שלב 6#: פסקת המקדה – חוזרים להתחלה
בשלב הראשון, לאחר הפרטים האישיים השארנו מקום לפסקה המקדימה אודותיכם, אשר חשוב לנסח בקצרה, בשניים עד חמישה משפטים. פסקה זו תפקידה להגדיר בקצרה מה שאיפותיכם לגבי מקום העבודה החדש ומאפייני התפקיד אותו אתם מחפשים. פסקה זו תמקד את מגייסי חברות השמה או מעסיקים עבור משרות פארמה וכן משרות ביוטק , לגבי רלוונטיות התפקיד עבורכם.
לאחר מכן, רדו שוב לתחתית קורות החיים שרשמתם ובמידה ואכן יש לכם כאלו, הוסיפו את השורה החשובה – המציינת כי יש בידיכם המלצות ממעסיקים קודמים.
שלב 7#: טיפים לעיצוב קורות החיים
בשנים האחרונות יש מגמה לעצב את קורות החיים ולהוסיף מעט אופי גם לנראות. קורות החיים הם כבר לא מסמך שחור-לבן מונוטוני ואחת המטרות העיקריות היא להיות בולטים יותר, זכירים יותר בין המון קורות החיים המגיעים אל מגייסי חברות השמה ומעסיקים, בעיקר בגיוס עבו משרות ביוטק או משרות פארמה אבל גם עבור משרות פיננסים שבהן יש חשיבות גדולה לבולטות גם בגלל התחרות על כל משרה וגם בגלל שלאופי ולתכונות הנוספות שלכם (מעבר לידע המקצועי והניסיון כמובן) יש חשיבות גבוהה באיתור ובחירת המועמדים לראיונות עבודה.
כשמדובר בעיצוב קורות חיים, דוגמאות לעיצובים יש אין סוף, אך לטעמנו כדאי לשמור על המבנה והסדר של קורות החיים כפי שפירטנו כאן על מנת לא לאבד את מטרת המסמך ולהשאיר אותו מסודר, ברור וענייני.
מי שמרגיש צורך, ניתן כמובן לפנות למעצבים גרפיים שמספקים עיצוב קורות חיים מקצועי, אך לרוב אין בכך צורך. אנחנו נציע כמה טיפים קלים ליישום:
- עצבו את המסמך רק בגודל A4 סטנדרטי, שהוא נוח לצפייה במחשב / בסלולר וגם נוח להדפסה. שמרו על שוליים במסמך ובנו את קורות החיים לאורך הדף.
- בחרו גופן נעים לקריאה – בעל כתב קריא וברור גם כשהוא קטן . גופן אחד אחיד לכל המסמך. מומלץ גופן בגודל 12.
- אורך קורות החיים מומלץ להיות עמוד אחד או שניים ולא יותר מכך
- שתמשו בהדגשות לכותרות – כותרות מודגשות עושות סדר בעין וחלוקה לנושאים.
- רווחו את התוכן – צרו הפרדה בין סעיף לסעיף וגם בין נושאים. ניתן גם לרווח באמצעות חלוקה לעמודות (כך למשל הפרטים האישיים והכישורים האישיים יוכלו להופיע בעמודה צרה מאוד ואילו יתר התוכן יופיע לצידם משמאל או מימין כעמודה צדדית של תוכן).
- הוסיפו צבע – אבל בזהירות. מרבית התוכן כדאי שיהיה רשום בשחור או כחול כהה, אך יש מקום להוסיף צבע אחר בכותרות וכותרות המשנה. קחו בחשבון את הדפסת המסמך, לרוב יודפס בשחור-לבן וחשוב שהצבע שבחרתם לא יהיה דהוי מידי בגווני האפור וישאר ברור ומרשים ככותרת.
- הימנעו מהוספת תמונות לרקע הדף, אייקונים וכד' – לעיתים תוספות אלו עלולות ליצור עומס ויזואלי, להפוך את המסמך לילדותי ומצועצע ולהיתפס פחות רציני וענייני. בנוסף לכך, בהדפסת מסמך (לרוב בשחור-לבן) המלל יכול להיות לא ברור בגלל גווני הרקע והוספת האייקונים.
שלב 8#: סיכום וסגירת הקובץ
רגע לפני שאתם מסיימים ושומרים את העותק הסופי, אותו תשלחו עבור משרות ביוטק או משרות פארמה וכן עבור משרות פיננסים – עיברו שוב וקראו מהתחלה ועד הסוף את כל קורות החיים שלכם – שימו לב לניסוחים, לבחירת המילים, לטעויות מקלדת, לרווחים מיותרים – תשתדלו לראות שהכל במקום, תקין, ברור, מדויק ונעים לעין.
- תנו לשניים-שלושה מכרים לראות את קורות החיים שלכם ולהביע את דעתם על הנראות והתוכן – לא כל הערה צריכה לגרור שינויים משמעותיים, אך התרשמות של מישהו נוסף, ביחוד אם הוא מגיע מתחום גיוס והשמה או מנהלים בכירים המגייסים עובדים מעת לעת, יכולה לפעמים עזור.
- שמירת הקובץ כ-PDF – טיפ חשוב מאוד שהשארנו לסוף, בעיקר כדי שלא תשכחו, שמירת קובץ בפורמט זה מאפשרת שמירה על העיצוב שיצרתם, על הגופנים שבחרתם והריווח שיצרתם. בצורה זו כל מי שיפתח את הקובץ יראה אותו בדיוק כמו ששמרתם אותו. בפתיחת מסמך רגיל במחשב אחר הרבה יכול להשתנות ולהראות הרבה פחות טוב או במקרה הרע יותר באי סדר מוחלט.
זהו, סיימתם, שמרתם, עכשיו מתחיל החלק של חיפוש משרות לחדשות כשיש לכם ביד את המסמך החשוב ביותר בתהליך – קורות החיים שלכם.
איפה מוצאים משרות ביוטק או משרות פארמה ופרא רפואה ? – אצלנו בלוחות המשרות הייעודיים לכל תחום. כמובן שיש לנו גם לוח ממוקד עבור משרות פיננסים וכספים. הלוחות שלנו מתעדכנים באופן יומיומי ולכן שווה להוסיף אותם כסימניה בדפדפן שלכם ולזכור להכנס אליהם בזמן חיפוש משרה חדשה לעיתים קרובות.
איפה עוד? – קראו את המאמר שלנו – משרות ביוטק ופארמה – טיפים לפני שמתחילים לחפש אותן
ושיהיה לכם המון בהצלחה!
צוות תוצאות
מחפשים עבודה חדשה?
אנחנו מזמינים אותך לעיין בלוחות המשרות עם תוצאות באתר, המתעדכנים מידי שבוע במשרות חדשות.
לוח דרושים ביוטק – מרכז משרות מעולמות המדיקל, אנשי מכירות ואפליקציה של ציוד רפואי, ייעוץ מדעי, אנשי מחקר ופיתוח, משרות הבטחת איכות למוצרים רפואיים , MSL ועוד.
לוח דרושים פארמה – מרכז משרות מחברות תרופות כמו משרות נציגים רפואיים, תעמלה רפואית, מומחי ומנהלי מוצרים רפואיים וכן משרות פרא-רפואיות כמו למשל משרות רוקחים, משרות דיאטנים ועוד.
לוח דרושים פיננסים – מרכז משרות מחברות שונות במשק בתחום הפיננסי והכספים בניהן משרות כלכלנים, משרות אנליסטים, משרות רואי חשבון, משרות חשבים, משרות הנהלת חשבונות ועוד.
עוד מאמרים וטיפים שכדאי לקרוא:
משרות ביוטק ופארמה – טיפים לפני שמתחילים לחפש אותן
מסיבותיכם האישיות מצאתם את עצמכם שוב בחיפוש אחר משרת ביוטק חדשה. ואולי החיפוש לא פסק מעולם? – גם זו גישה בעולם התעסוקה של ימינו. לא משנה מהן סיבות החיפוש…
שאלות נפוצות בראיון עבודה – ולמה שואלים אותן
שלחתם לעשרות משרות דרושים את קורות החיים שלכם, סקרתם את כל אתרי הדרושים מגיעה שיחת הטלפון וההזמנה לראיון העבודה. אתם נערכים לקראת הפגישה…
טיפים לראיון עבודה מוצלח
ראיונות עבודה מוצלחים הם תוצאות של מכלול רב של נסיבות, על חלקם יש לכם כמרואיינים השפעה ישירה וחלק לצערכם לא תלוי בכם כלל. כדי לשפר את הסיכויים שלכם לעבור ראיון עבודה מוצלח, ריכזנו עבורכם כמה טיפים…
איך מתלבשים לראיון עבודה ?
כל תקופת חיפוש עבודה מגיעה לשיאה בראיון העבודה. לא משנה אם הרעיון נעשה מול חברת השמה או בכיר בחברה המגייסת, תמיד עולים חששות וספקות: מה להגיד, איך להציג ואיך ניתפס בעייני המראיין…
איך להתכונן לראיון עבודה טלפוני – טיפים והמלצות
חברות וארגונים רבים כבר אימצו את שיטת המיונים בה ראשית מקיימים ראיון טלפוני מקדים וקצר ורק לאחר סינון ראשוני מזמנים לראיון פרונטלי. הייתרון הוא חיסכון בזמן ומשאבים. החיסרון הוא שלפעמים בגלל טעויות שטויות מפספסים מועמד פוטנציאלי שיכל להיות עובד מושלם לתפקיד המבוקש…